Onderhoud PVC en Laminaat

Ontdek de ultieme oplossing voor vlekkeloze vloeren! Ons nauwgezet geteste reinigingsproduct voor laminaat en PVC vloeren laat je ruimte schitteren. Vanaf vandaag introduceren we dagelijks nieuwe producten in ons onderhoud assortiment, zodat jouw vloeren altijd stralen. Ervaar het gemak en de glans met ons bewezen reinigingswonder! Bovendien verlengt onze geavanceerde formule de levensduur van je vloeren en behoudt hun pracht. Beschermt en reinigt – alles in één fles!

Let op! Bij interesse Contact opnemen bij het tabblad Contact. 


Catagoriën -

Product slijtlaag

Product totale-dikte

Product warmtedoorlaatweerstand

Product warmteweerstand

Product afmeting

Toont alle 8 resultaten

Wat is PVC?

Een PVC vloer is een kunststof vloer met enorm veel variaties in kleur en design. Veelal zijn de hout- en steen designs niet van echt te onderscheiden. PVC is een afkorting van polyvinylchloride en bestaat dan ook uit een aantal lagen hiervan op elkaar. De bovenste laag is een beschermende toplaag. PVC vloeren zijn sterker dan laminaat, vinyl en tapijt. Deze aangename vloer brengt genoeg voordelen met zich mee. Wij zetten de belangrijkste voor- en nadelen op een rij.

PVC is duurzaam

Een PVC vloer is enorm sterk. Hoe sterker de toplaag, hoe langer de vloer mee gaat. Dat betekent vaak een garantie ook van 15 of 25 jaar op een vloer. Bij de productie van PVC worden geen zware metalen gebruikt en is na gebruik 100% recyclebaar. Bij de productie van de vloeren is ook zeer weinig restafval. 

PVC is praktisch

Valt er een glas met water op de grond of zitten de kids te kliederen dan is er niets aan de hand. Een PVC vloer maak je in een handomdraai schoon. Een PVC vloer is perfect voor intensief gebruik. Hierdoor ook ideaal voor jonge gezinnen. 

PVC klik- of plakvloer

Een PVC klikvloer kun je vergelijken met een laminaatvloer. Deze kun je relatief eenvoudig zelf leggen. De stroken of tegels kun je op maat snijden met een stanleymes of fijne zaag. Het is wel belangrijk voor een goede ondervloer te zorgen. Deze komt dan los onder de vloer te liggen. 

Bij een PVC plakvloer ga je eerst de vloer egaliseren. Daarna breng je een laag lijm aan op de vloer. Tot slot leg je de PVC vloer. Dit kan het beste door de mannen van Vloermode gedaan worden. Omdat er geen loze ruimte zit tussen de PVC vloer en de ondervloer, is een PVC plakvloer uitermate geschikt voor vloerverwarming. Het zal sneller warm zijn en prettig voor je portemonnee. 

Uiteraard zijn, wij van Vloermode, altijd bereid om met je mee te denken. Via de contactpagina vind je onze gegevens. 

 

PVC in natte ruimtes

Een PVC vloer kun je prima in je natte ruimtes leggen. Vuil en vocht kan er niet doorheen dringen. Hiervoor gebruik je de Dryback vloeren. Hieronder een directe button naar de vloeren die leverbaar zijn in dryback. Wil je een dryback PVC vloer dan is het raadzaam om deze niet zelf te leggen, maar de mannen van Vloermode dit te laten doen.

PVC geluiddempend

Omdat de vloer rechtstreeks op de ondergrond wordt geplaatst (of gelijmd) heeft deze een heerlijk loopgeluid. Ideaal voor tussenwoningen en appartementen.  Ook door de verschillende lagen worden je voetstappen bijna geruisloos. De onderburen zullen zeker blij met je zijn. Voor de beste geluidsdemping leg je een PVC plakvloer. 

Onderhoud PVC vloer

Het onderhoud van een PVC vloer is erg eenvoudig. Naast het regelmatig schoonmaken van je vloer met een wisser, stofzuiger en/of dweil, adviseren wij om 2 keer per jaar je vloer wat extra aandacht te geven. Hiervoor zijn een aantal reinigingsmiddelen op de markt waarvan wij er een aantal op dit moment aan het testen zijn. Binnenkort meer hierover op onze pagina.