PVC vloeren, alle informatie op een rij.

Zowel laminaat als PVC vloeren hebben razendsnel terrein gewonnen in onze huizen. Het is gemakkelijk te begrijpen waarom. Deze vloertypes zijn onderhoudsvriendelijk, duurzaam en bieden zowel comfort als de look van echt hout of steen. Of je nu gaat voor het tijdloze karakter van laminaat of de veelzijdigheid van PVC, beide opties zijn het ontdekken waard.

 

Let op! Bij interesse Contact opnemen bij het tabblad Contact.
Dit is om verwarring over de kleuren te voorkomen.

Catagoriën -

Product slijtlaag

Product totale-dikte

Product warmtedoorlaatweerstand

Product warmteweerstand

Product afmeting


Catagoriën -

Product slijtlaag

Product totale-dikte

Product warmtedoorlaatweerstand

Product warmteweerstand

Product afmeting

Resultaat 1–18 van de 221 resultaten wordt getoond

Laminaat of PVC?

PVC en laminaat zijn populaire vloeropties met unieke voordelen. PVC is waterbestendig en imiteert natuurlijke materialen, terwijl laminaat een betaalbaar alternatief biedt met houtachtige esthetiek. Beide zijn duurzaam, gemakkelijk te onderhouden en verkrijgbaar in diverse stijlen. Kies op basis van uw behoeften, stijl en budget.

Waarom PVC?

PVC-vloeren zijn aantrekkelijk vanwege hun waterbestendigheid, duurzaamheid en veelzijdigheid. Ze zijn geschikt voor vochtige ruimtes zoals keukens en badkamers. PVC imiteert natuurlijke materialen zoals hout en steen, en biedt talloze ontwerpmogelijkheden. De vloeren zijn gemakkelijk te onderhouden en bestand tegen vlekken en krassen. Met klik- en vergrendelsystemen is installatie eenvoudig. PVC is ideaal voor drukke huishoudens en commerciële ruimtes, en draagt bij aan een moderne uitstraling.

Waarom Laminaat?

Laminaatvloeren zijn betaalbaar, duurzaam en veelzijdig. Ze bootsen diverse texturen zoals hout en steen na zonder het prijskaartje. Installatie is eenvoudig dankzij het kliksysteem, en weinig onderhoud is vereist. Laminaat is bestand tegen slijtage, vlekken en krassen, wat het ideaal maakt voor drukke ruimtes. Bovendien is het milieuvriendelijker en budgetvriendelijker dan massief hout. Kortom, laminaat combineert stijl, functionaliteit en kostenbesparing.

Eenvoudig te plaatsen

De installatie van zowel PVC- als laminaatvloeren biedt verschillende voordelen en past bij verschillende behoeften. Bij PVC-vloeren komt de plaatsing vaak met extra flexibiliteit vanwege hun waterbestendigheid en de mogelijkheid om ze te gebruiken in vochtige ruimtes zoals keukens en badkamers. Ze kunnen worden geïnstalleerd met verschillende methoden, waaronder lijmen, klikken en zwevend leggen, afhankelijk van de specifieke behoeften van de ruimte.

Aan de andere kant staat laminaatvloer bekend om zijn eenvoudige installatie dankzij een klik- en vergrendelsysteem. Dit maakt het een populaire keuze voor mensen die graag zelf hun vloeren leggen. De installatie is vaak snel en vereist geen speciale lijm of technische vaardigheden.

 

 

waar moet je op letten voor dat je iet koopt?

Bij het kopen van laminaat- of PVC-vloeren zijn er belangrijke overwegingen:

  1. Duurzaamheid: Check de gebruiksklasse voor slijtvastheid.
  2. Waterbestendigheid: PVC is beter voor vochtige ruimtes.
  3. Installatie: Laminaat heeft eenvoudige klik-installatie.
  4. Uiterlijk: Kies de stijl die bij je past.
  5. Onderhoud: PVC is gemakkelijker schoon te houden.
  6. Prijs: Vergelijk kosten en budget.
  7. Geluidsabsorptie: PVC kan stiller zijn.
  8. Milieuvriendelijkheid: Beoordeel materialen en productie.

Bij de beslissing spelen behoeften, levensstijl en ruimte een rol voor een praktische en mooie vloer.

Onderhoud PVC/laminaat

Onderhoud van Laminaat en PVC Vloeren: Gemak en Glans

Het onderhouden van je laminaat- of PVC-vloer is essentieel om de glans en duurzaamheid te behouden. Voor laminaat raden we aan om regelmatig te stofzuigen of te vegen om vuil en stof te verwijderen. Gebruik een vochtige doek met een mild schoonmaakmiddel voor diepere reiniging, maar vermijd overmatig water om zwelling te voorkomen. Voor PVC-vloeren is het nog eenvoudiger. Regelmatig stofzuigen en afnemen met een vochtige doek is meestal voldoende.

Om het nog gemakkelijker te maken, bieden we op onze website speciale PVC- en laminaatreinigers aan. Deze reinigers zijn ontworpen om effectief vuil en vlekken te verwijderen zonder schade aan te richten. Ze helpen niet alleen bij het behoud van de glans, maar verlengen ook de levensduur van je vloeren. Bezoek onze site en ontdek hoe je met minimale inspanning een stralende vloer kunt behouden.